๐ŸŽˆSuriname 13-14

PARAMARIBO – In samenwerking met de Stichting Schoolhulpproject Suriname en de Wolfert van Borselen uit Rotterdam zijn in 2013 en 2014 vier mediatheken gerenoveerd en heringericht. In 2013 op de A.R Leeuwinschool (mulo) en op de Maria Hartmannschool (basisschool) en in 2014 op de Wenzelschool (basisschool) en de Ritfeldschool (middelbare school). Alle scholen zijn gevestigd in Paramaribo.

PROJECTINFORMATIE

Doelstelling:

2013: Inrichten twee mediatheken op de A.R Leeuwinschool en de Maria Hartmannschool in Paramaribo.

2014: Inrichten twee mediatheken op de Wenzelschool (basisschool) en de Ritfeldschool (middelbare school).

Partner(s):

SURINAME

De Surinaamse bevolking is zeer divers van samenstelling. Bij de zevende volkstelling van 2004 telde Suriname 492.829 inwoners, waarbij de verhoudingen tussen de groepen als volgt waren: 27,4% Hindoes 17,7% Creolen 14,7% Marrons 14,6% Javanen 12,5% Gemengd ras 6,5% Overige groepen 6,6% Geen gegevens De officiรซle taal van Suriname is Nederlands. Naast het Nederlands worden ook Engels, Sranan Tongo en de talen van de verschillende etnische groepen gesproken (Discover-Suriname, 2023).

2013

In samenwerking met de Stichting Schoolhulpproject Suriname en de Wolfert van Borselen zijn twee mediatheken gerenoveerd en heringericht op de Maria Hartmanschool
(basisschool) en de Leeuwinschool (middelbare school).

2014

In samenwerking met de Stichting Schoolhulpproject Suriname en de Wolfert van Borselen zijn twee mediatheken gerenoveerd en heringericht op de Wenzelschool (basisschool) en de Ritfeldschool (middelbare school).

FOTO’S 2014

STATUS: AFGEROND.

Realisatie
100%