šŸŽˆ CuraƧao ’23

WILLEMSTAD – Op 15 april 2023 vertrok een groep van 16 scholieren van de Wolfert van Borselen naar CuraƧao. Op het Marnix College Rio Canario zetten zij zich in om de opzet en opening van een mediatheek mogelijk te maken. De werkzaamheden zijn uitgevoerd tussen 15 april februari en 25 april 2023. Het project is tot stand gekomen met bemiddeling van MediaMundial.

PROJECTINFORMATIE

Doelstelling:

Op het Marnix College Rio Canario een mediatheek inrichten en decoreren. Aangeschafte laptops plaatsen en installeren. Buiten zitbanken plaatsen met een schaduwdoek.

Partner(s):

CuraƧao

CuraƧao, is een land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Het grondgebied en de zee van het Land CuraƧao bestaan uit de eilanden CuraƧao en Klein CuraƧao en de daarbij behorende territoriale zee. De hoofdstad en grootste plaats van CuraƧao is Willemstad. CuraƧao had op 1 januari 2022 151.066 inwoners. CuraƧao kent zeer diverse bevolkingsgroepen. Er woonden 102 verschillende nationaliteiten op het eiland in 2006, en 107 in het jaar 2010.

De meerderheid van de CuraƧaoĆ«naars zijn voornamelijk afstammelingen van uit Afrika aangevoerde tot slaafgemaakten (de Afro-CuraƧaoĆ«naars), die als inheems worden beschouwd. Daarnaast zijn er ook minderheden van Europese Nederlanders, Chinezen, Libanezen, Joden, Portugezen, Surinamers, IndiĆ«rs, Dominicanen, HaĆÆtianen, Jamaicanen, Guyanezen, Colombianen en Venezolanen. De meest gesproken taal is het Papiaments en het is ook de moedertaal van de CuraƧaoĆ«naars. Nederlands wordt onderwezen op scholen als tweede taal, naast Engels en Spaans. Sinds 2007 zijn Papiaments, Nederlands en Engels gezamenlijk officiĆ«le talen (Wikipedia, 2023)

2023

Dit project is in 2023 van start gegaan en uitgevoerd. Van een kale ruimte is een prachtige mediatheek gemaakt. De gehele ruimte is geschilderd en er is decoratie aangebracht. Bij de Boekenbank zijn boeken gehaald. De buitenruimte is verfraaid met een schaduwdoek. Ook zijn er zitbanken geplaatst. Tot slot werden laptops geschonken en geĆÆnstalleerd.

STATUS: AFGEROND.

Realisatie
100%