🏅 Ambassadrice

ROTTERDAM – Het bestuur van MediaMundial wordt vanaf 2023 ondersteund door ambassadeurs die rechtstreeks onder het bestuur vallen en verantwoordelijk zijn voor de financiering en bemensing van projecten. Eerder mochten we Gijs Berk en Lennart Dirks verwelkomen. We zijn trots dat daar nu een derde bij is gekomen: Jule Corthals.

“Ik ben Jule, de nieuwe ambassadeur van MediaMundial. In 2015 (alweer 7 jaar geleden!!) heb ik de kans gekregen om mee te werken aan de bouw van een Mediatheek in Aleltu, Ethiopië. Ik heb op die reis ontzettend veel geleerd en ik koester de warme herinneringen van dat veelzijdige land.

Het was voor het eerst dat ik besefte dat naar school fietsen een zegen was, in plaats van iets waar ik iedere ochtend tegenop keek. Veel kinderen in Aleltu moesten namelijk 4 uur lang lopen om naar school te gaan en waren dankbaar dat ze die kans kregen. De school waar we een mediatheek hebben gebouwd, was bedoeld voor de allerarmste (wees)kinderen in de omgeving. Dankzij MediaMundial heb ik kunnen bijdragen aan de toegankelijkheid van kennis voor een aantal leerlingen.

Met mijn nieuwe rol als ambassadrice hoop ik structureel meer leerlingen over de hele wereld toegang te geven tot kennis. Zoals Nelson Mandela zei: “Education is the most powerful weapon which you can use to change the world”. Ik kijk ernaar uit om leerlingen in Nederland de kans te geven om deel te nemen aan dit prachtige initiatief! Laten we samen toewerken naar een beter wereld.”