❎ Ethiopië ’15-nu

ALELTU – In februari 2015 heeft MediaMundial in Aleltu (een dorp in Ethiopië 60 km van de hoofdstad) een eerste mediatheek gerealiseerd. Deze mediatheek is een onderdeel van de Tekle Haimanootschool. Er is gedurende twee jaar gebouwd, waarna de mediatheek zal worden ingericht met onder andere computers, meubels en ander materiaal. Naast de bouw van de mediatheek, is ook een schooltuin aangelegd. We werken aan een vervolg op dit project.

PROJECTINFORMATIE

Doelstelling:

In samenwerking met Stichting Gaan en Doen bouwen en inrichten mediatheek en schooltuin Tekle Haimanootschool in Aleltu.

Partner(s):

Te werven gelden:

Volgt

ET Ethiopian Birr
27 jul · CurrencyRate · EUR
CurrencyRate.Today
Check: 27 Jul 2024 07:05 UTC
Latest change: 27 Jul 2024 07:00 UTC
API: CurrencyRate
Disclaimers. This plugin or website cannot guarantee the accuracy of the exchange rates displayed. You should confirm current rates before making any transactions that could be affected by changes in the exchange rates.
You can install this WP plugin on your website from the WordPress official website: Exchange Rates🚀

ETHIOPIË


Ethiopië heeft ruim 108 miljoen inwoners en is een lappendeken van etnische groepen. De grootste groepen zijn de Oromo, Amhara, Somali, Tigray en Sidamo. Van de vele talen die er gesproken worden is Amhaars de meest gangbare taal. Ook religieus is Ethiopië een gevarieerd land: 40% is orthodox christen, 34% moslim, 19% protestant. Ethiopiërs is nog niet enorm verstedelijkt. Slechts 20% woont in steden. Addis Abeba is wel een van de grootste steden in Oost-Afrika. Ethiopiërs zijn gemiddeld erg jong: 43% is jonger dan 15 jaar (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, 2023).

2015

In samenwerking met Stichting Gaan en Doen en de Wolfert van Borselen is de Tekle Haimanootschool in Aleltu geschilderd en is er een aanvang gemaakt met de bouw van een mediatheek, een klaslokaal en een toilettengroep bij deze school.

VIDEO

2016

In maart en in mei van dit jaar zijn de werkzaamheden van 2015 in samenwerking met Stichting Gaan en doen en de Wolfert van Borselen op deze school voortgezet.

2017

In maart van dit jaar zijn de werkzaamheden voortgezet in samenwerking met de Stichting Gaan en Doen en de Wolfert van Borselen.

FOTO’S

2018

In maart van dit jaar is het werk opgeleverd in samenwerking met de Stichting Gaan en Doen en de Wolfert van Borselen en is er gestart met de bouw van een kantine bij de school. De school is elk jaar geschilderd en heeft een mediatheek, een lokaal en een toilettengroep erbij gekregen.

2019

Vanwege de politieke onrust in Ethiopië is het niet verantwoord geweest daar naartoe te gaan en is er een schenking gedaan van €9000,- om de leerlingen te eten en te drinken te geven, omdat er een hongersnood dreigde in dat dorp.

VIDEO

2023

We werken aan een vervolg op dit project.

STATUS: IN UITVOERING

Realisatie
75%