✅ Ghana ’23/’24

ASSIN-NKRAN – In samenwerking met de lokale gemeenschap van Assin-Nkran, Biblionef Ghana en de Predios Group realiseert MediaMundial ‘NEA ONNIM’, een duurzame mediatheek op de Assin-Nkran / Ngresi District Assembly School.

Dit gebouw is ontworpen met een sterke nadruk op duurzaamheid door het gebruik van lokale hulpbronnen en materialen en omvat een reeks groene bouwtechnieken, waaronder het gebruik van constructiemethoden met geramde aarde, het benutten van zonne-energie via zonnepanelen op het dak, de maximalisatie van natuurlijke verlichting met dakramen en het opvangen van regenwater voor hergebruik en optimalisatie.

PROJECTINFORMATIE

Doelstelling:

Het realiseren van een duurzame mediatheek op de Assin-Nkran / Ngresi District Assembly School. Het gebouw met de de naam NEA ONNIM maakt gebruik van lokale hulpbronnen en materialen, omvat groene bouwtechnieken. Op het dak komen zonnepanelen, regenwater wordt opgevangen voor hergebruik en natuurlijke verlichting zorgt voor energiebesparing en een inspirerende leeromgeving.

Partner(s):

Ghana

Predios Group
(belangeloos)

Groep Berk & Dirks
(belangeloos)

Tweetalig Rotterdam

Te werven gelden:

Groep Berk & Dirks

Wolfert Tweetalig

€ 15000

€ 15000

GH Ghana Cedi429,308.05
21 apr · CurrencyRate · EUR
CurrencyRate.Today
Check: 21 Apr 2024 05:05 UTC
Latest change: 21 Apr 2024 05:00 UTC
API: CurrencyRate
Disclaimers. This plugin or website cannot guarantee the accuracy of the exchange rates displayed. You should confirm current rates before making any transactions that could be affected by changes in the exchange rates.
You can install this WP plugin on your website from the WordPress official website: Exchange Rates🚀

GHANA

Cape Coast
Current weather
Humidity-
Wind direction-
Pressure-
Cloudiness-
-
-
Forecast
Rain chance-
Wind direction-
-
-
Forecast
Rain chance-
Wind direction-

Ghana is een presidentiële republiek en heeft ongeveer 31,4 miljoen miljoen inwoners (2021). De meest bekende stad is Accra, een stad met ruim 5 miljoen inwoners (agglomeratie, bron Ghana Statistical Service). De officiële taal is Engels, maar er zijn ook diverse dialecten. In Ghana kun je op basis van taal meer dan 75 etnische groepen onderscheiden. De grootste groepen zijn de Akan (waaronder Anyi, Asante, Baule, Fante en Guang), Mole-Dagbani, Ewe, Ga-Adangme en Gurma. Meer dan de helft van de bevolking is christen. Ongeveer een vijfde is moslim. Een klein deel hoort bij de traditionele inheemse religies (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, 2023).

2023

Dit project is in 2023 van start gegaan. In dit voorjaar heeft een initiatiefreis plaatsgevonden naar Assin-Nkran in Ghana. Tijdens deze reis is allereerst gesproken met de chief van Assin-Kushea Area en de chief van Assin-Nkran / Ngresi District Assembly School, eigenaar van de grond waar de mediatheek zal worden gebouwd. Daarnaast werd gesproken met architect en ontwerper van NEA ONNIM, Kofi Essel-Appiah van de Predios Group, met Agyeman Boafo en Peter Derek Baffoe, hoofdleraren op de Assin-Nkran Ngresi Assembly School en met Patricia Arthur, Ewurabena Ahwoi en Ohui Alletoy van Biblionef Ghana.

Kofi Essel-Appiah (rechts) van de Predios Group.

Predios Group
Kofi Essel-Appiah van de Predios Group heeft het ontwerp van de mediatheek gepresenteerd. Kofi Essel-Appiah, de directeur en oprichter van Predios, studeerde architectuur aan de Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Porto Alegre, Brazilië. Hoewel hij aanvankelijk gehandicapt was door de Portugese taal, streefde hij ernaar deze te leren en werd hij niet alleen vaardig, maar werd hij ook de meest veelbelovende architectuurstudent in zijn jaargroep, waarbij hij prijsuitreikingen ontving voor zijn uitstekende ontwerpinbreng. Hij studeerde cum laude af in 1990. Hij heeft bijna tien jaar in zowel de Braziliaanse als de Ghanese architectuursector gewerkt.

Tot enkele van zijn werken behoren het toezicht op de bouw van de nieuwe Japanse ambassade in Ghana, het 4-sterren Golden Tulip Hotel in Kumasi, het ontwerp van de rechtenfaculteit voor de Universiteit van Legon, het Masterplan voor de Centrale Universiteit, het 3000 zitplaatsen tellende Multifunctionele hal van de Centrale Universiteit, het hoofdkwartier van de Internationale Centrale Evangeliekerk. Kofi Essel-Appiah is geassocieerd lid van het Ghana Institute of Architects en lid van het Project Management Institute.

Peter Derek Baffoe (links) en Agyeman Boafo (midden) van de Assin-Nkran Ngresi Assembly School.

Assin-Nkran Ngresi Assembly School
MediaMundial heeft op de Assin-Nkran Ngresi Assembly School gesprekken gevoerd over de lokale behoefte. Er is gesproken met Agyeman Boafo en Peter Derek Baffoe, beide hoofdleraren op de Assin-Nkran Ngresi Assembly School. De school telt momenteel 1023 leerlingen, waarvan 604 jongens en 419 meisjes en zet in op leren, lezen en sport. Agyeman Boafo is zelf professioneel atleet geweest en heeft meegedaan aan internationale sportwedtrijden. Naast sport heeft lezen hem gevormd. De realisatie van NEA ONNIM moet bijdragen aan verdere kansenontwikkeling van de leerlingen.

Biblionef Ghana
Met Patricia Arthur, Ewurabena Ahwoi en Ohui Alletoy, allen van Biblionef Ghana is gesproken over de organisatie van het project en de benodigde financiën. Het doel van Biblionef is om alle kinderen, ongeacht hun persoonlijke omstandigheden, op jonge leeftijd te laten ontdekken hoeveel plezier en vreugde lezen kan geven, en hen zo voor de rest van hun leven tot enthousiaste lezers te maken.

Patricia Arthur (links), Ewurabena Ahwoi (midden) en Ohui Alletoy (rechts) van Biblionef Ghana.

Biblionef werkt nauw samen met scholen die over onvoldoende middelen beschikken, en met plaatselijke bibliotheken die oftewel te ver liggen van een openbare bibliotheek, of die gewoonweg niet genoeg middelen hebben voor de aanschaf van nieuwe boeken. Ook helpen zij bij het opzetten of verbeteren van bibliotheken en het organiseren van leessessies.

HET ONTWERP

ENKELE BETROKKEN MENSEN

PERCEEL

STATUS: IN UITVOERING…

Realisatie
51%