📣 Gambia update!

TANJI – In mei 2024 heeft een team leerlingen van het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam bijgedragen aan ons project in Gambia op de Tanji Lower Basic School in Gambia. In totaal haalde de groep € 10.026,41 op aan fundraising. Afgelopen voorjaar werkten zij in Tanji aan het verbeteren, opknappen en realiseren van diverse faciliteiten in en om de school.

Een groep leerlingen van het Wolfert Tweetalig, een middelbare school in Rotterdam, heeft de handen uit de mouwen gestoken en onder begeleiding meegeholpen aan het verbeteren en opknappen van verschillende voorzieningen van de Tanji Lower Basic School in Gambia. Het Wolfert Tweetalig heeft deze school geadopteerd als project voor maatschappelijke stages en heeft hiervoor de krachten gebundeld met MediaMundial. Dit project kent verschillende doelstellingen en zet in onder andere in op de uitbreiding van de bibliotheek. De huidige krappe ruimte geeft toegang aan maximaal 20 kinderen, terwijl er ongeveer 50 kinderen zitten in één klas.

VIDEO REPORTAGE – WERK IN UITVOERING 2024

De school
De Tanji Lower Basic School ligt in een klein dorpje aan de kust van Gambia. Deze basisschool biedt plaats aan ongeveer 2000 leerlingen en een handvol leerkrachten. Er is een tekort aan personeel, schoolmeubilair en schoolmateriaal. De Tanji Lower Basic School heeft een lijst gemaakt met wensen om de school en haar omgeving te verbeteren: het schilderen en gedeeltelijk decoreren van de schoolmuur, ongeveer 400 meter bakstenen muur, het vernieuwen van het hek rond de schoolmoestuin, oud schoolmeubilair repareren, nieuwe schoolbanken maken en de de kwaliteit van de speelmogelijkheden rond de school verbeteren.

Werkzaamheden
In mei hebben de leerlingen uit Rotterdam gewerkt aan het repareren van kapot schoolmeubilair en het maken van extra schoolmeubilair. Het huidige meubilair is namelijk onvoldoende, waardoor kinderen vaak samen op één stoel moeten zitten. Verder zag de directe omgeving van de school, zoals de playground er pover uit. Er zijn daarom enkele speelvoorzieningen gemaakt en aan gelegd. Ook hebben de leerlingen de schooltuinen aandacht gegeven en is de binnen- en buitenkant van de omheining van het gehele terrein geverfd en voorzien van tekeningen waaraan de leerlingen van het Wolfert Tweetalig samenwerkten met de leerlingen van de Tanj Lower Basic School.

Fundraising
Om dit allemaal mogelijk te maken, startten de Rotterdamse studenten een inzamelingsactie. Het doel werd gesteld op €15.000. In totaal haalde de groep €10.026,41 op.

FOTO’S 2024 – FUNDRAISING

FOTO’S 2023

FOTO’S – WERK IN UITVOERING 2024

VIDEO UPDATE – WERK IN UITVOERING 2024

MEER OVER GAMBIA

👉 Alles over ons project in Gambia