๐Ÿ“ฃ Initiatiefreis

BRUSSEL – Maandag 24 april vertrekt een delegatie van MediaMundial naar Assin-Nkran in Ghana. Het betreft een voorbereidingsreis met het oog op de ontwikkeling van een maatschappelijke stage, die zich in samenwerking met lokale arbeiders, zal richten op de bouw van een mediatheek bij een school. Doneren voor dit project kan nu via onze donatie-pagina!

Assin-Nkran is een kleine stad in Ghana, ongeveer 170 km van de hoofdstad Accra verwijderd.

Projectdoel

  • een mediatheek bouwen voor een scholencomplex (basisschool/voortgezet onderwijs) in Assin-Nkran, Ghana.

Eindresultaat

  • een gemeubileerde mediatheek volgens het ontwerp van een lokale aannemer die gevuld is met boeken, computers, een televisie enz.

Partner

Het project wordt uitgevoerd in opdracht van Biblionef. Het doel van Biblionef is om alle kinderen, ongeacht hun persoonlijke omstandigheden, op jonge leeftijd te laten ontdekken hoeveel plezier en vreugde lezen kan geven, en hen zo voor de rest van hun leven tot enthousiaste lezers te maken.

Projectorganisatie

De partijen die betrokken zijn bij het project:

  • Minimaal 20 scholieren van een school in Assin-Nkran. Deze scholieren zullen samen met die van een Nederlandse school betrokken zijn bij de bouwwerkzaamheden.
  • Twee begeleiders vanuit MediaMundial zullen het project coรถrdineren, de leerlingen begeleiden en actief betrokken zijn bij de uitvoering

De stage valt uiteen in twee delen:

  • Projectwerkzaamheden

    een mediatheek bouwen voor een scholencomplex (basisschool / voortgezet onderwijs) in Assin-Nkran.

  • Kennismaken met mensen en samenleving

    door contact te maken met de plaatselijke bevolking en delen van het land te bezoeken.

Koppels

Om elkaar beter te leren kennen, worden de Nederlandse leerlingen elk gekoppeld aan een Ghanese leerling om gedurende de stageperiode als koppel samen te werken en ervaringen en ideeรซn uit te wisselen. Deze koppels zullen dan aan het einde van de stage hun ervaringen delen met de groep.