📣 Ghana update!

ASSIN-NKRAN – Voorjaar 2024 hebben twee teams bijgedragen aan de uitvoering en realisatie van het project NEA ONNIM in Ghana. In totaal haalden de beide groepen meer dan €30.000 op aan fundraising. In samenwerking met de lokale gemeenschap van Assin-Nkran, Biblionef Ghana en de PREDIOS Group realiseert MediaMundial een duurzame mediatheek op de Assin-Nkran / Ngresi District Assembly School.

Groep Berk & Dirks en een groep leerlingen van het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam hebben onder professionele begeleiding onder andere meegeholpen aan het aanleggen van de fundering van de te bouwen mediatheek. In februari reisde de Berk & Dirks groep af naar Ghana, waarna in mei een tweede groep volgde van leerlingen van het Wolfert Tweetalig uit Rotterdam. Door Biblionef Ghana en de PREDIOS Group waren al voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd.

Werkzaamheden
Dit voorjaar hebben beide groepen onder professionele begeleiding hard gewerkt en een belangrijke bijdrage geleverd aan onder andere de realisatie van de fundering van de mediatheek. Zo hebben zij geholpen bij het grondwerk. Het grondwerk vormt het eerste stadium in het bouwproject. Het bestaat uit het ontgraven en verzetten van grond, het leveren en aanbrengen van grond, grind en zand. Ook het aanbrengen van verhardingen en funderingsmaterialen valt hieronder: alles wat nodig is om een goede ondergrond te verkrijgen. Hiernaast hebben zij ook een bijdrage geleverd aan het betonwerk, waarbij beton wordt gemaakt en gebruikt voor de aanleg van de funderingen van het gebouw. Voor de funderingen is ook blokken- en metselwerk uitgevoerd.

Zij werden hierbij geholpen door lokale arbeiders. Deze voerden ook de timmerwerkzaamheden en staalbewerking uit. Met de aanleg van de fundering is een belangrijke basis gelegd voor de realisatie van de mediatheek NEA ONNIM.

Rapportage en beeldverslagen
Kijk voor een uitgebreid beeldverslag van de uitgevoerde werkzaamheden naar onderstaande rapportage en beeldverslagen. We bespreken in september met Biblionef Ghana en de PREDIOS Group de actuele stand van zaken. Ook volgt er dan een tweede Report Activities van uitgevoerde werkzaamheden. Want in de tussentijd gaan de werkzaamheden in Assin Nkran gewoon door.

RAPPORTAGE & BEELDVERSLAGEN 2024

👉 Report Activities – May 2024
👉 Presentation accountability fundraising – August 2024

WERK IN UITVOERING (1)

WERK IN UITVOERING (2)

WERK IN UITVOERING (3)

Fundraising
In totaal haalden de beide groepen € 31.817,29 op. Hiervoor werden verschillende fundraising acties gehouden. Zo werden door de leerlingen van het Wolfert Tweetalig onder andere heerlijk zelfgebakken lekkernijen verkocht.

Groep Berk & Dirks ontwierp en verkocht onder andere T-shirts en hoodies.

Ook werden Gember shots gemaakt en verkocht.

Ook zijn verschillende bedrijven en ondernemers benaderd met de vraag of zij dit project financieel willen ondersteunen.

NEA ONNIM – de mediatheek
In samenwerking met de lokale gemeenschap van Assin-Nkran, Biblionef Ghana en de PREDIOS Group realiseert MediaMundial ‘NEA ONNIM’, een duurzame mediatheek op de Assin-Nkran / Ngresi District Assembly School. Dit gebouw is ontworpen met een sterke nadruk op duurzaamheid door het gebruik van lokale hulpbronnen en materialen en omvat een reeks groene bouwtechnieken, waaronder het gebruik van constructiemethoden met geramde aarde, het benutten van zonne-energie via zonnepanelen op het dak, de maximalisatie van natuurlijke verlichting met dakramen en het opvangen van regenwater voor hergebruik en optimalisatie.

NEA ONNIM – HET GEBOUW

DE NGRESI DISTRICT ASSEMBLY SCHOOL

SAMENWERKING BIBLIONEF GHANA

MEER OVER NEA ONNIM

👉 Alles over het project NEA ONNIM

👉 In gesprek in Ghana

👉 Initiatiefreis Ghana